Így kényeztesse száraz, vízhiányos bőrét

1114
HOZZÁSZÓLÁS:

A száraz bőr nagyon finom, ezért dédelgetésre, sőt valósággal kényeztetésre szorul. Ennszáraz-bőrek ellenére így szól a vezérelv: a kevesebb néha több. Nem csupán az apróbb elhanyagolást veszi ugyanis zokon, hanem azt is, ha túltelítik, ha túl gyakran kísérleteznek rajta újabb és újabb szerekkel.

Majdnem mindig jobb hatású, ha egy kisebb, jól megfontolt ápolási programot hajtunk végre mindennapos, következetes rendszerességgel. Ez gyakorlatilag a következőket jelenti:

  • Este megtisztítjuk a bőrt, legjobb, ha egy nagyon kíméletes és tápláló hatóanyagokat is tartalmazó finom arctejet használunk. Minthogy a lemosó tej vízben oldódik, langyos vízzel egyszerűen lemosható az arcról. Nagyon magas mésztartalmú víz (kemény víz) esetén a száraz bőrűeknek ajánlatos ezután egy vattapamacsot (alkoholmentes) arcvízzel átitatni, és ezzel puhán áttörölni a bőrt. Ezután bekenjük a bőrt egy zsírt és nedvességet bőségesen biztosító, hatóanyagokban gazdag éjszakai krémmel. A rendkívül vízszegény bőr esetében az éjszakai krém alá egy kifejezetten nedvesítő hatású, például egy hidratálózselés réteget vihetünk fel.
  • Reggelente elegendő a száraz bőrt langyos vízzel felfrissíteni és/vagy arcvizet használni. Ezután nappali krémmel kenjük be a bőrt, ami az állagát tekintve könnyű, ám tartalmát tekintve dús, azaz bőséggel tartalmaz értékes olajokat és nedvességet. A nappali krémben legyen fényszűrő is, ami a bőrt védi a napfény okozta öregedéstől.

A száraz bőrnek különösen jó hatóanyagok

Különösen jó hatékonyságúnak bizonyulnak az úgynevezett keramidok. Ezek a zsírszerű anyagok, melyek a bőrsejtek közötti természetes kötőanyaghoz hasonlítanak, jól fel tudják tölteni a “hézagokat”. Ezzel lényegesen javul a szaruréteg nedvességtartalma. Száraz bőrre szintén jó hatású a sasanqua olajat vagy egyéb telítetlen zsírsavakat, mint a linol-, vagy a gammalinolén savat tartalmazó krémek. Ezek nagyobb puhaságot, jobb nedvességmegkötést biztosítanak.

A különösen nehéz időszakokra

Három dolog legyen készenlétben arra az esetre, ha a bőr nagyon megviseltnek látszik, ha a szokottnál is erősebben feszül, sőt esetleg pikkelyesedik is:

  • a patikában beszerezhető panthenol tartalmú gyógykenőcs,
  • egy kis zacskó kamilla vagy hársfavirág,
  • egy üvegcse tiszta jojoba vagy mandulaolaj (a bioboltokban, vagy a gyógyszertárban kapható).

A gyógykenőcsöt a bőrt ért stressz időszakában este, a megszokott éjszakai krém helyett lehet alkalmazni. Az olajat borogatáshoz használhatjuk. Két-három evőkanálnyi olajat vízfürdőben felmelegítünk, majd egy réteg vattát úgy vágunk ki maszkformára, hogy a szem és az orrlukak szabadon maradjanak, és ezt átitatjuk az olajjal. Körülbelül húsz percig hagyjuk az arcon.

1114
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

9625
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]