Ismerje meg a vízhiányos bőr 2 típusát

1448
HOZZÁSZÓLÁS:

Bőrünk fiatalsága, rugalmassága, feszessége nagymértékben annak víztartalmától függ. (A csecsemő bőre még a „telítettség” állapotában van.)

Az életkor előrehaladtával – szervezetünk is, de elsősorban – bőrünk nagyon sok vizet, nedvet veszít el. Ez a kiszáradás (dehidratáció) maga az öregedés folyamata.

A kozmetikai diagnosztika kétféle dehidratációt különböztet meg: a felszínit – azaz, a hám vízhiányát – és a mélyrétegűt, az irharétegi vízhiányt.

Kezelhetőségük szerint kell különválasztani a kettőt, egyrészt azért, mert ritkán jelentkeznek együtt, másrészt mert általánosabb az, hogy más bőrtípusokkal keverednek. Pl. a felszíni vízhiány minden esetben egyaránt megtalálható a száraz és a zsíros bőrökön, a mélyrétegű vízhiány pedig gyakran a száraz arcbőrök jellemzője.

Másrészt azért is szükséges különválasztani őket, mert a kétféle vízhiány más-más kozmetikai műveleteket, hatóanyagokat igényel.

A hám vízhiánya

A felszíni vízhiányban szenvedő bőrfelület húzódik, viszket, gyakran korpádzó hámlást mutat, igen érzékeny a szappanos, meleg vizes mosakodásra. Általában sápadt.

Viszont gyakran fénylő, mivel azzá teszi a verejték, és mert a felszíni faggyúbevonat tökéletlen, jellemző rá az is, hogy érdes, mert a legfelső, elhalt szaruréteg vastagabban rakódott fel, mint a normális bőrököarcapolas-borapolas-szepseg-bor-11n.

Ha bőrünket ujjunkkal felfelé simítjuk az orrnyergünkön a homlok irányába, jellegzetes recés bőrfelületet tapinthatunk.

És ha az orcákról simítunk felfelé a külső szemzug irányába, a feltolt bőrréteg a krepppapírhoz hasonló finom redőzést mutat. Ezek a jelek a felhám vízhiányára utalnak, még akkor is, ha az előbb felsoroltak közül még egyet sem fedezünk fel a bőrünkön.

A felszíni vízhiány annyira általános, hogy a legtöbb bőrtípus kísérője, és ha nem is az arc egész felületén, de annak jellemző részein a XX. század emberén már 30 éves kor után megtalálható.

Az irharétegi vízhiány

Mélyrétegű vízhiányról akkor beszélünk, ha az irha és az alatta levő szövetek vízháztartásában állt be változás, azaz kevesebb nedvességet tartalmaznak a kelleténél.

Ekkor a bőr laza, „tésztás” tapintású. Legegyszerűbben ezt úgy állapíthatjuk meg magunkon, hogy mutató és középső ujjunk külső felülete közé csípjük az orcánkat, és ha jó kemény a kötőszövet, akkor erre az enyhe felhúzó csípésre a bőr azonnal visszaugrik vagy meg sem lehet csípni.

Ha azonban laza, petyhüdten visszaugró az orcai rész, akkor ott már baj van a hidratációval.

A mélyrétegű vízhiány következtében alakulnak ki a későbbiek folyamán azok a mély, állandósult barázdák, amelyeket már csak a plasztikai sebész tud kisimítani.

A bőr korai ráncosodását el lehet kerülni, helyesebben: ki lehet tolni a ráncosodás idejét, ha kellő időben, megfelelő módszerekkel és kozmetikumokkal kezeljük.

1448
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

27473
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]