Így előzheti meg a száraz bőr kialakulását

979
HOZZÁSZÓLÁS:

Általában a bőrszárazság, orvosi nevén xeroderma kialakulása megelőzhető a bőr természetes zsírosságának megőrzésével, a következő egyszerű lépésekkel.száraz bőr2

Hogyan előzhető meg a száraz bőr?

  • Ne fürödjünk és mosakodjunk túl sokat, kerüljük a nagyon forró vizet, amely a bőrben gyulladáskeltő anyagok felszabadulásához vezethet és szárítja a bőrt. Szivaccsal mossuk meg intimebb részeinket a ritkább fürdések és zuhanyozások között. Lefekvés előtt arcunkat gyenge arclemosóval mossuk meg, de reggel csak hideg vízzel paskoljuk. Ilyen módon serkenthetjük a bőr regeneráló munkáját éjszaka, a napfény és a szél után.
  • Kerüljük a hosszú meleg vizes fürdőzést. A meleg víz irritálhatja a bőrt, mindnyájunk számára ismert az összezsugorodott, fonnyadt bőr látványa hosszú fürdés után. Akármilyen furcsa is, ezt a bőrráncosodást dehidráció (vízvesztés) okozza, ami a legrosszabb a száraz bőr számára.
  • Ne súroljuk és dörzsöljük bőrünket. A súrolás eltávolítja a bőr védőrétegét, a dörzsölés pedig irritálhatja a száraz bőrt. A törülközővel ne dörzsöljük bőrünket, csak gyengéden szárítgassuk meg.
  • Mindig alaposan öblítsük le bőrünket, főleg az arcunkon. Nagyon fontos az összes szappan és fürdőszer eltávolítása, mivel ezek szárító rétegeket képezhetnek a bőr felületén.
  • Kerüljük a bőrösszehúzó anyagokat és az olyan anyagokat – például a hintőport és az alkoholt-, melyek dehidrálják a bőrt. Ma már alkoholmentes borotválkozás utáni szereket forgalmaznak férfiak számára.
  • Használjunk, gyenge, gyógynövény alapú tisztítókat. Az erős szappanok és lemosók, főleg azok, amelyek szagtalanító komponenseket tartalmaznak, tényleg leszedik a faggyúréteget. A levendula és a kamilla, melyeket évszázadok óta használunk fürdőként, nyugtató és antibakteriális hatásúak. A fekete nadálytő különösen jó a bőrregenerálódásra.
979
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

9628
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]